Detalii
- Durată: între 3 și 6 ore
- Facilitare în limba română sau engleză
- Outdoor – nivel ridicat de adrenalină
- Dimensiune grup: între 10 și 300 pax
MOUNTAIN CHALLENGE
Își dorești pentru echipa ta o activitate outdoor, super distractivă, cu nivel mare de adrenalină?
Pachetul – tiroliană, rapel, plasă verticală, orizontală, șenile, tavă, popice, traversare pe corzi – este spectaculos prin acțiunile în care este angrenată echipa.
TIROLIANĂ
Traversarea se face pe un cablu de oțel, dublu asigurat, atelierul cu rolă în care fiecare participant se instalează pentru a parcurge distanța din punctul de plecare până în punctul de sosire.
RAPEL
Rapel înseamnă coborâre controlată pe coarda asigurată pe lângă un perete de stânca.
Participantul trebuie să-și controleze mai întâi frica, apoi mișcările pentru a finaliza acțiunea.
CORZILE MOBILE
Traversarea pe corzi mobile (paralele în plan vertical sau orizontal) se poate face între 10-40 m, la înălțimi de 3-40 m în funcție de locație și solicitări. Individual sau câte doi, participanții sunt asigurați cu centuri, atât de corzi cât și lateral pentru eventuale recuperări.
PLASA VERTICALĂ
Doi concurenți încearcă să urce și apoi să coboare o plasă verticală cu ochiuri mari fiind asigurați permanent de personal specializat și încurajați de echipă.
PLASA ORIZONTALĂ
Traversarea unei zone pe o plasa mobilă, orizontală, în care fiecare participant va trebui să găsească cea mai bună soluție, plasa fiind instabilă, cu ochiuri relativ mari 50 / 50 cm.
TAVA
Deplasarea din A în B, fără a atinge solul și fără a vărsa apă, a unui recipient cu apă, amplasat pe o placă susținută de toți membrii echipei, printr-un număr corespunzător de cordeline; destul de simplu, nu? Nu se pot folosi mâinile pentru susținerea cordelinelor și nu este permis ca mai mult de două persoane din echipă să nu țină tensionate legăturile.
ȘENILE
Echipele trebuie să se sincronizeze în mers pentru a pune în mișcare niște „șenile” lungi cu legături multiple. Se pot organiza concursuri pe un circuit care devine îngust pe unele porțiuni și cu unghiuri strânse.
POPICE
Recuperarea unor obiecte dintr-un perimetru, fără a atinge solul, de către unul dintre membrii echipei, suspendat și susținut de restul echipei, care trebuie să găsească soluțiile cele mai bune pentru a-l direcționa pe colegul « aerian » spre indiciile din perimetru.
ȘTAFETA ÎNVÂRTITĂ
Membrii fiecărei echipe vor trebui să parcurgă un traseu delimitat și să efectueze anumite operațiuni, după ce în prealabil se învârt de 10 ori în jurul unui jalon – probă deosebit de antrenantă și amuzantă.
HARTA
Într-un perimetru dat, fiecare echipă are ca temă să ascundă foarte bine 10 obiecte, după care să întocmească o hartă care să conțină detaliile zonei și locul unde sunt ascunse obiectele, harta trebuind a fi cât se poate de fidelă conținând toate indiciile necesare găsirii obiectelor; apoi hărțile sunt schimbate aleatoriu între echipe, urmând a se găsi obiectele; – timpul total este compus din timpul necesar întocmirii hărții + timpul necesar găsirii obiectelor.
RÂUL DE FOC
Membrii a două echipe, vor trebui să traverseze un rău fără a atinge apa, care este deosebit de toxică și periculoasă, deplasarea fiind făcută cu ajutorul unor “pietre“ ; fiecare participant are o piatră a sa, pe care poate sta nelimitat, fără a putea să o dea altui coechipier; totodată este permis a folosi “piatra“ altuia dar nu mai mult de trei secunde; respectând aceste reguli, vor trebui să traverseze răul și atingerea malului opus trebuie făcută de toți membri echipei odată, cu recuperarea tuturor pietrelor din apă.
TERENUL MINAT
Într-un perimetru se află câte 100 de mine numerotate în culori diferite pentru fiecare echipă; în perimetru va fi desemnat câte un singur participant, care în cel mai scurt timp, la indicațiile colegilor va trebui să “dezamorseze”minele, călcând pe ele în ordine crescătoare, de la 1 la 50, neavând voie să atingă alte mine, în caz contrar fiind penalizați.
CUBUL
Câte un membru al fiecărei echipe este legat la ochi și introdus într-un perimetru dat de unde pe baza indicațiilor echipei sale trebuie să găsească elementele componente ale unui cub pe care ulterior să-l asambleze.
Se urmărește:
- controlul emoțiilor prin evaluarea și asumarea riscurilor,
- planificarea acțiunii prin calcularea mișcărilor,
- luarea în calcul a factorilor externi care influențează acțiunea (vânt, teren, ploaie), păstrarea unor valori constante (viteza de coborâre).